Sajtóanyag A természet IQ-ja filmről

Állati ösztönök és megfejtetlen talányok a mozivásznon.

A Media Development International ezúton tájékoztatja a sajtó tisztelt képviselőit, hogy

A TERMÉSZET IQ-JA

című, amerikai-magyar koprodukcióban készült filmalkotás világpremier-díszvetítésére 2012. szeptember 18-án kedden, 18 órakor került sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A premierrel egyidőben jelent meg a film alapjául szolgáló, azonos című könyv harmadik magyar kiadása. Az angol nyelvű változat 2009-ben az Egyesült Államokban „Az Év Legjobb Könyvei” díjban részesült a USA Book News versenyében.

A könyv alkotóira való tekintettel a film világpremierére Magyarországon került sor. A sajtóvetítést követően az Uránia Mozi műsorára tűzte az alkotást,  a legközelebbi vetítési időpontok:

Szeptember 23. vasárnap 17:00
Szeptember 26. szerda 21:00
Október 3. szerda 19:00.

Más budapesti és vidéki mozik októbertől vetítik a filmet.

Az amerikai kontinensen először 2012. október 30-án, New Yorkban mutatják majd be az angol nyelvű változatot. Ezt követően egy szervezeteknek (például az ENSZ-nek) szóló bemutatóra kerül sor, illetve a keleti parton néhány nagy tradíciójú egyetemen (New York, Columbia, Princeton, Bostoni Egyetem) vetítik majd a filmet. A turné később a nyugati parton és egyes európai országokban is folytatódik.

A témáról

A rovarok, a madarak és az emlősök viselkedésük jelentős részét veleszületett, ösztönös módon hajtják végre. A természet IQ-ja könyv több mint száz példát elemezve teszi fel a kérdést: vajon honnan származnak az állatok titokzatos és összetett viselkedési mintái?

Az azonos című, egyórás film a könyv mondanivalóját látványos természetfilm jelenetekkel illusztrálja, és arra készteti a nézőt, hogy megkérdőjelezhetetlennek hitt igazságokat gondoljon újra. Leleményes zsákmányszerzőkkel, a védekezés, álcázás és csalás mestereivel, együtt élő fajokkal, valamint a madárvándorlás meghökkentő eseteivel ismerkedhetünk meg, miközben kirajzolódik előttünk a modern természettudományos magyarázatok egyik fehér foltja – és a lehetséges megoldások skálája.

Itt megtekintheti a film előzetesét. További információk a filmről, a szereplőkről és az alkotókról:

angol nyelven: www.naturesiqfilm.com
magyar nyelven: www.iqfilm.hu és www.kutatokozpont.hu.
Interjú a rendezőnővel
.

On the other hand, is this liability for deferred taxes collegewritingservice.org a mean.
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.